telefoon 076 - 50 11 816      mail sales@seo-videomarketing.nl

Mis niets op het gebied van video marketing!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media.

Blog

Hoger scoren in Google en Youtube in 3 stappen.

video marketing

Ook jij kunt beter scoren in Google!

Iedereen wil beter scoren in Google. Helaas zijn er maar tien plaatsen op de eerste pagina van de zoekresultaten en wil iedereen op die pagina terecht komen. Door zoekmachine optimalisatie (SEO), pas je de teksten en metatags van je artikelen zo aan, dat de kans groter wordt dat jouw artikel hoger in de zoekresultaten komt. Dat doet iedereen toch al? Vaak wel. Als je er een beetje thuis in bent, besteed je hier zelf al aandacht aan of huur je een SEO-specialist of online-marketingbureau voor in. Maar het kan beter en sneller door gebruik te maken van video!

Na Google is Youtube de tweede grootste zoekmachine ter wereld. Groter dan Yahoo en Bing samen. En laat Youtube nou eigendom zijn van Google! Hierdoor zijn de twee grootste zoekamchines ter wereld in handen van Google. Scoor je goed in Youtube, dan scoor je goed in Google. Google waardeert video's enorm, omdat video steeds meer en creatiever gebruikt wordt door online gebruikers. In onze blog VIDEO IS HOT. HET HOE EN WAAROM leggen we uit waarom video steeds belangrijker wordt.

Google gebruikt jouw video graag in haar zoekresultaten. Niet alleen als link naar de video op Youtube, maar ook als link naar jouw pagina waar jouw artikel staat (embedded). Hoogste tijd dus om video SEO serieus te nemen.

Los van de inhoud van je video, zijn er drie stappen die je sowieso moet nemen als je met je video wilt scoren: 

Stap 1: Plaats de belangrijkste keywords in de titel van je video

Op welke zoekwoorden (keywords) wil je gevonden worden? Google Keyword Planner is een handige tool om goede keywords te vinden. Om gebruik te maken van Google Adwords heb je wel een (gratis) account nodig. Gezond verstand is een tweede. Probeer los te komen van je eigen voorkennis en je te verplaatsen in je klant. Wat zou hij intypen om naar jouw bedrijf of dienst te zoeken?

Denk ook aan Local marketing. Door het overweldigende aanbod van websites, gaan mensen steeds vaker zoeken met het keyword, gevolgd door de plaatsnaam. Gebruik een plaatsnaam in de titel van je video.

 

Stap 2: Geef voldoende aandacht aan de omschrijving van je video

Wat zet je in de omschrijving van de video? Youtube kan de inhoud van je video nog niet perfect analyseren. Het is daarom van belang dat je in de omschrijving vertelt waar je video over gaat. Dit doe je in een tekst van 300 tot 500 woorden. Natuurlijk schrijf je deze tekst rondom de zoekwoorden waarmee je gevonden wilt worden.

Een link naar je website en je contactgegevens moegen hier zeker niet ontbreken. Sluit af met 6 tot 8 zoekwoorden die passen bij je video. Deze keywords kun je ook gebruiken in de tags. Kopieer en plak ze, woord voor woord, naar het juiste veld.

 

Stap 3: Laat de wereld weten dat je video bestaat

Je video staat online! En nu? Laat de wereld weten dat je video online staat. Gebruik de website Pingler.com om je video in een keer aan te melden bij heel veel zoekmachines. Daarnaast moet je je video gaan promoten via je je social media. Wees trots op je video, deel 'm!

Met deze drie stappen zul je zien dat je video al beter gaat scoren in de zoekresultaten.

Wil je jezelf op Googles pagina 1 zien staan? Schakel ons dan direct in, voor meer advies en actie!

 

 

SEO in 2017. Wat gaat er veranderen?
Video is hot. Het hoe en waarom lees je hier
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 12 december 2018