telefoon 076 - 50 11 816      mail sales@seo-videomarketing.nl

Mis niets op het gebied van video marketing!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media.

Blog

Video is hot. Het hoe en waarom lees je hier

video is hot

Toen ik vanmorgen Facebook opende, waren vier van de tien berichten videoberichten. In bijna elk bericht staat een foto maar omdat de video's ook tijdens het scrollen al starten, trekken ze mijn aandacht.
De inhoud is grappig, confronterend, kitsch, nieuwswaardig of puur commercieel. Een ding hebben ze gemeen. Ze trekken de aandacht en ik kijk in ieder geval een paar seconden en beslis dan of ik het filmpje met aandacht ga bekijken of verder oversla. 

Een paar weken geleden ging het in de media dageijks over de zogenoemde treitervloggers, die hun op straat geschoten video-filmpjes gebruikten om te laten zien hoe stoer en provocerend ze wel niet zijn. Waarom is video zo hot dat zelfs het misbruik ervan dagelijks nieuws wordt en met een nieuwe naam gelabeld wordt: treitervloggers...

De populariteit van video heeft aantal redenen. Allereerst is het veel gemakkelijker om een video te maken. De smartphone heb je altijd bij je en de kwaliteit is vaak uitstekend. Vroeger lachten we Japanners uit omdat ze met hun grote camera's op ieder beeld poseerden voor alle bezienswaardigheden. Tegenwoordig maakt iedereen te pas en te onpas selfies. We hebben dus minder angst om onszelf te laten zien. 

Met de opkomst van social media zoals Youtube, Facebook, Instagram en Snapchat is het visueel delen van onze dagelijkse beslommeringen een onderdeel van ons leven geworden. Als ik naar mijn kinderen kijk, zijn ze soms uren achter elkaar in de weer met het bekijken, delen of maken van berichtjes en video's. Ook in combinatie met 'serieuze' dagelijkse activiteiten. Zo wordt er samen met anderen gekeken of worden video's bekeken voor educatieve doeleinden. 

De kleinere schermpjes van hun smartphone nodigen eigenlijk helemaal niet uit om langere teksten te lezen. Maar wel om beelden te bekijken. Als het beeld dan nog beweegt wordt het nog interessanter en is de impact groter dan die van een gemiddelde tekst. Het is in de neuropsychologie op velerlei manieren onderzocht en aangetoond; visuele content wordt vele malen sneller verwerkt dan tekst. Bewegende beelden worden steeds meer gebruikt in online communicatie. Google, veruit de meest gebruikte zoekmachine ter wereld, is zich al heel lang bewust van de kracht van video. In 2006 kocht Google Youtube voor $ 1,6 miljard en is daarmee eigenaar van de twee grootste zoekmachines ter wereld.

Moet jij mee in dit geweld? 

Misschien is online marketing niet echt je ding, maar ermee aan de slag (laten) gaan, geeft je waanzinnige commerciële kansen! Welke statistiek je ook bekijkt over communicatietrends, video neemt een steeds belangrijkere plaats in. Hootsuite, een van de grootste social media management systemen ter wereld, heeft een overzicht gemaakt met tientallen trends en statistieken over de toename van video in online communicatie. Niemand kan nog om het bewezen effect van video heen.

Wil je met je marketing jouw doelgroep bereiken, dan moet je zijn waar zij zijn, mobiel en op social media. Ook wanneer je regionaal geörienteerd bent. 

Laat je niets wijsmaken: video is niet alleen weggelegd voor grote ondernemingen met eindeloze budgetten. Een effectieve video kan simpel in elkaar zitten en vlot geproduceerd worden. Ook passend in een low-budget marketingplan. Video is niet voor niets hot.

Pak je kans!

Hoger scoren in Google en Youtube in 3 stappen.
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
woensdag 12 december 2018