telefoon 076 - 50 11 816      mail sales@seo-videomarketing.nl

 

 

GRATIS LEAD GENERATOR

Maak van jouw website een lead generator (marketing automation)

Van brochure naar lead generator. De rol van de website is in de loop van de tijd veel veranderd.Door gebruik te maken van marketing automation kun je je website veel effectiver gebruiken en automatisch leads genereren.

Websites zijn passief terwijl social media juist actief zijn. Een bezoeker moet naar een website toegaan om kennis te nemen van de inhoud (=content)  van de website. Bij Social media komt de content naar je toe. Jouw Facebook en LinkedIn pagina wordt samengesteld door informatie van jouw vrienden en connecties.

Wat als we van onze website en social media eens konden combineren en zo een lead generator kunnen maken?

Wat is een lead?

Een lead is een portentieel verkoop contact. Dat kan zijn een persoon maar ook een bedrijf of een organisatie. Leads worden meestal verkregen door middel van de verwijzing van een bestaande klant, of via een directe reactie op reclame / publiciteit.

Iedereen weet inmiddels dat je je blog of een interessant artikel moet delen via social media. Plaats daarom altijd op je Facebook of LinkedIn pagina een link naar je blog om leads te genereren.

Maar nu nemen we de volgende stap. 

Maak op je website een langingspagina met daarop alleen formulier waar je de bezoeker (lead) om zijn naam e-mailadres vraagt. Een bezoeker zal nooit zomaar zijn naam en e-mail afgeven als er niets tegenover staat: "What's in it for me!" Je moet de bezoeker dus wat aanbieden.

Je kunt hierbij denken aan:

  • een PDF met 5 tips die voor jouw prospect belangrijk zijn
  • een kortingsbon voor in je winkel of website
  • een gratis proef versie van je product
  • etc

Nadat het formulier is ingevuld stuurt jouw website automatsich de beloofde tegenprestatie toe. Niet morgen of overmorgen maar direct! De tijd dat mensen dagen wachten op iets wat ze hebben aangevraagd is voorbij. Daar kom je niet meer mee weg. Het gaat om NU!

Natuurlijk kun je dit hele proces automatiseren (marketing automation). Dit is een eenmalige investering maar maakt van je lead een prospect zonder dat je daar iets voor hoeft te doen! Maar je kunt van een lead alleen een prospect maken als je hem naar je website weet te krijgen.

Hoe krijg je mensen naar je website?

Maak een bericht met je aanbieding en plaats deze op Facebook, LinkedIn of een ander social media programma zoals Instagram. Linkje erbij naar je landingspagina en klaar.

Wil je nog meer leads bereiken, buiten je bestaande vriendenkring en netwerk, probeer dan eens de advertentie mogelijkheden van Social media. Zo bereik je een heel nieuw publiek. Een publiek dat je ook nog eens uitstekend kunt segmenteren.

Adverteren op Facebook is nog relatief goedkoop en het effect is bijzonder groot.

Benieuwd hoe dit in de praktijk werkt? Neem contact met ons op en wij helpen graag om jouw website ook te laten functioneren als lead generator.

 

Maak van jouw website

een lead generator

Gratis offerte aanvragen

Vul hier je naam in

Vul hier je Emailadres in zodat we je kunnen antwoorden.

Ongeldige invoer

Please write a subject for your message.

Please let us know your message.