telefoon 076 - 50 11 816      mail sales@seo-videomarketing.nl

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalization, in het Nederlands, Zoekmachine Optimalisatie.

Bij zoekmachine-optimalisatie (SEO) ga je actief een website optimaliseren om zo goed mogelijk gevonden te worden in Google. Je positie in de zoekresulaten wordt onder andere bepaald door:

 

Technische optimalisatie

seo meta tagsDoor je site technisch zo goed mogelijk in te richten geeft je Google een zo goed mogelijk beeld van jouw website zodat Google jouw website goed en snel kan lezen en begrijpen. Dat is nodig om jouw website te laten zien als iemand op zoek is naar de inhoud van jouw website.

Bij technische optimalisatie (technical SEO) gaat het al snel over HTML, snelheid van de website, het gebruik van de juiste tags, sitemaps etc. Wil je weten hoe jouw site technisch scoort? Doe hier een gratis SEO Score test. Je ontvangt direct een rapport hoe je jouw wesbite technisch kunt verbeteren en beter gevonden kan worden in Google. 

Geen zin of tijd om je hier in te verdiepen? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op of bel direct 076 - 50 11 816

Content

contentMet "content" bedoelen we de inhoud van je website. Wat voor informatie staat er op jouw website? Hoe actueel is deze informatie? Zo helpt actuele informatie vindbaarheid in de zoekmachines. 

De content hangt nauw samen met je zoekwoorden, de zogenaamde keywords. Als je content overeenkomt met de zoekwoorden die iemand in Google intypt dan is het waarschijnlijk dat Google jouw website laat zien bij de zoekresultaten. Maar op welke plek en pagina hangt van veel meer zaken af. Google zet de website bovenaan waarvan zij denkt dat die het beste past bij de  zoekopdracht. 

Het is dus van belang om goed te kijken welke zoekwoorden je gebruikt in je teksten. Maak deze bijvoorbeeld vet of onderstreept. Dat doe je omdat jij het belangrijke woorden vindt en dat geef je op die manier ook door aan Google. Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste zoekwoorden. 

Ververs ook regelmatig de inhoud van je website.  Hoe vaker Google iets nieuws vindt op jouw website hoe sneller en vaker ze terug zal komen. Er gebeurt immers iets op jouw website. In 2017 gaat Google nog meer rekening houden met Dwell time. Dat is de tijd waarop iemand op een webpagina blijft. Hoe langer iemand op een webpagina / website blijft, hoe beter het zoekresultaat kennelijk aansluit op de zoekopdracht ( lees ook onze blog over seo trends 2017).

Door het gebruik van video maak je je content nog sterker. Mensen kijken liever dan ze lezen en mensen blijven langer hangen op je website. Video gaat een steeds grotere rol spelen bij SEO.

Autoriteit

Wat is website autoriteit?

Website autoriteit is een weergave van hoe belangrijk jouw website is. Een bericht dat op de nieuwssite NU.nl staat is waarschijnlijk belangrijker dan een nieuwbericht dat op de website van Jan de Vries staat. Als beide hetzelfde artikel zouden plaatsen zou het artikel op Nu.nl veel beter scoren. De bron 9 in dit geval Nu.nl) waar de content op staat heeft meer autoriteit.

Hoe krijg je meer autoriteit voor je website?

seo website autoriteitWebiste autoriteit moet je verdienen. Zorg dat andere sites naar jouw site linken (linkbuilding). Ook hier geldt een link vanaf een goede relevante website geeft je meer autoriteit dan een link van de website van Jan de Vries die over totaal iets anders gaat. Hoe meer kwalitatieve links hoe beter.

Ook kun je een blog (artikel) schrijven en deze bijvoorbeeld delen via social media zoals Facebook, LinkedIn of Instagram. Zo komen er links vanaf kwalitatief goede websites (Facebook, LinkedIn en Instagram) naar je website. Ook kun je door bloggen een autoriteit worden op een bepaald gebied. Heb je een echt specialisme, publiceer daarover. Maak jezelf belangrijk op een bepaald gebied. Ook hier geldt de kracht van de herhaling. Met twee keer blog posten wordt je geen specialist! 

Door het gebruik van video op je website maak je je website nog aantrekkelijker voor de bezoekers. Ze blijven langer op je pagina. Als mensen langer op je website bouw je aan autoriteit.

SEO is een vak. Wil jij dat jouw website ook beter gevonden? Wij helpen je graag!

Neem vandaag nog contact met ons op!

mail: info@seo-videomarketing.nl

Telefoon: 076 - 50 11 816

 

 

 

 

Gratis offerte aanvragen

Vul hier je naam in

Vul hier je Emailadres in zodat we je kunnen antwoorden.

Ongeldige invoer

Please write a subject for your message.

Please let us know your message.